Deponované srážky po zahájení oddlužení

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Dne 6.2.2019 by byla schválena insolvence splatkovým kalendáře s nižší splátkou. Od doby zahájení řízení mi byla deponovaná mzda z důvodu, že jsem měla exekuci Co bude teď a deponovanymi penězi u zaměstnavatele? Budou vyplaceny mě, nebo budou na něco použity? A dále pokud mám stanovenou výši srážky a budu mít možnost si přivydělat prescasem atd, bude stále srazena ta částka, kterou určil soud? Děkuji

Dobrý den, v případě, že Vám byla umožněna insolvenčním soudem nižší než zákonem stanovená srážka např. ve výši 5.000,- Kč tak Vám bude srážena i v případě, že budete mít větší příjem (např. za přesčasy, prémie). Současně poukazuji na ust. § 409 odstavec 2 insolvenčního zákona, podle kterého dispoziční oprávnění k majetku, náležejícímu do majetkové podstaty v době schválení oddlužení, včetně toho majetku, s nímž dlužník nemohl dosud nakládat v důsledku účinků nařízení nebo zahájení výkonu rozhodnutí nebo exekuce, má od právní moci rozhodnutí o schválení oddlužení plněním splátkového kalendáře dlužník; to neplatí, jde-li o majetek, který slouží k zajištění.

 

Dovoluji si jen upozornit, že zde nastává v rámci novely insolvenčního zákona od 1. 6. 2019 změna, a dispoziční opravnění k těmto deponovaným srážkám již nebude mít dlužník, ale budou rozděleny věřitelům v rámci splátkového kalendáře. 

 

 

Chcete se nás také na něco zeptat?

Osobní
oddlužení

Adresy pro poskytování poradenství:
Štíty, náměstí Míru 57 - úřední hodiny v pátek od 8:00 - 14:00
Lanškroun, Purkyňova 101 - úřední hodiny v pondělí - pátek od 7:00 - 16:00

Čas schůzky v Lanškrouně je možné domluvit i v jinou dobu, např. v sobotu

telefon: +420 733 579 000
email: info@urban-ak.cz
Pozor: Osobní schůzku je potřeba mít domluvenu emailem anebo telefonicky.

Úvod O nás Kontakty Oddlužení Kalkulátor Poradna Vzory ke stažení Slovník
copyright © 2017 mgr. jan urban | design jewellphoto | developed by milan schembera